Press

ABSOLUT WORLD – HAPPYTEAR I SAMARBETE MED ILLUSTRATÖR KARI MODÉN

Nu släpps ABSOLUT WORLD – A TRAVELER’S EXCLUSIVE LIMITED EDITION, en specialdesignad, färgsprakande Absolut vodka-flaska i begränsad upplaga. Flaskans design, som är speciellt framtagen för travel retail, hyllar livsglädje och gemenskap med hjälp av symboler i Absolut vodkas klassiska blå färg i kombination med guld och neon. Det är första gången neonfärger använts i en Absolut vodka-design. Dessutom har det klassiska LO Smith-emblemet bytts ut mot ett organiskt mönster som för tankarna till en världskarta.

Flaskans design är resultatet av ett kreativt samarbete mellan The Absolut Company/Global Travel Retail, illustratören Kari Modén och produktionsbolaget Happytear. Absolut World kommer endast säljas på utvalda flygplatser, kryssningsfartyg och andra duty free-zoner inom den globala retail marknaden över hela världen.

”Eftersom flaskan är utformad speciellt för att säljas till resenärer på flygplatser och kryssningsfartyg världen över var det viktigt för oss att både design och budskap skulle kunna förstås oavsett mottagarens språk. Happytear och Kari Modén löste uppgiften på ett kreativt sätt. Formgivningen av Absolut World leker med internationellt välkända symboler och förespråkar samförstånd på ett tilltalande sätt som kan förstås av alla resenärer, oavsett nationalitet.” säger Maricarmen Takahashi, Marketing Manager Travel Retail/ The Absolut Company.

 

Portrait_MOY18_KV_confetti

 

Kari Modén

Kari Modén är en av landets främsta illustratörer, känd både i Sverige och utomlands för sitt karaktäristiska manér präglat av färg, energi, stilsäkerhet och figurativa grafiska element. Hon räknar bla Clinique, Biotherm, Saltå Kvarn, 3, New York Times och The Guardian till sina uppdragsgivare.

”Det här uppdraget har varit en dream come true för mig! Både för att Absolut är en så välkänd produkt med svensk anknytning och för att själva uppdraget med temat ”Global Unity” är ett viktigt budskap som är roligt att få hjälpa till att sprida. Det var lite ovant att jobba på glas, men jag hade stor hjälp av Happytear som projekterat flera limited editions för Absolut och därför vet vilka utmaningar det innebär. Det var helt ärligt den mest kreativa och inspirerande byrån jag jobbat med”, säger Kari.

Absolut-MOY18_1L_White_RGBHappytear

För lanseringskampanj, koncept och global implementeringsstrategi står HAPPYTEAR, ett kreativt produktionsbolag med kompetens inom design, marknadsföring och retail.

”När vi fick uppdraget att ta fram en ny limited edition flaska för Absolut med briefen ”Celebrate Global Unity” tänkte vi genast på Kari Modén. Kari är en illustratör vars färgstarka och formsäkra uttryck är både modernt, tidlöst och positivt. Hennes talang för att jobba med färgfält och symboler kändes som den perfekta utgångspunkten för både en lyckad design och en god förutsättning för de begränsningar som screenprint-processen innebär. Dessutom kunde vi överföra hennes artwork till butiksmiljöer med hjälp av väggstenciler som på ett kreativt sätt ytterligare förstärkte ett humanistisk budskap och ställningstagande. Jag är på ett personligt plan glad över att Absolut så tydligt och hela vägen ut, vill stå för dessa kärleksfulla värderingar”, säger Magnus Skogsberg Tear, Creative Director på HAPPYTEAR.

HAPPYTEAR_ABSOLUT_WORLD

Uppdragsgivare:

Absolut Company Global Travel Retail.

Maricarmen Takahashi/Marketing Manager Travel Retail

Arbetsgrupp:

Kari Modén/Illustratör

Magnus Skogsberg Tear/CD, HAPPYTEAR

Sanna Heyman/Projektledare, HAPPYTEAR

Martin Stolpe Margenberg/AD, HAPPYTEAR

Emi Gunér/Copy/Frilans

Magnus Hörberg/Orginalare

Magnus Torsne/Filmloop/Produktfoto, Skarp Agent

Andreas Lindström/Retusch, Bildinstitutet

Johan Boije/Post Production, Media Monks

Se länk nedan för video-loop:

Se länk nedan för högupplösta bilder, klicka här.

 

För mer info kontakta:

Sanna Heyman/Projektledare HAPPYTEAR +46 705 93 90 93